Lenzerheide Höhes utmanande pister och pittoreska landskap

4 min read

Lenzerheide Höhe, beläget i det idylliska Graubünden, är en skidåkarnas dröm som erbjuder en hisnande kombination av utmanande pister, förstklassiga liftar och förtrollande alpin utsikt. Från nybörjare till erfarna åkare finns det något för alla i detta skidparadis.

Med en imponerande höjd på 2 865 meter över havet erbjuder Lenzerheide Höhe ett brett utbud av pister, inklusive 155 kilometer välpreparerade nedfarter som sträcker sig över tre skidområden. Oavsett om du föredrar svepande blå pister, utmanande röda backar eller adrenalinfyllda svarta nedfarter, har Lenzerheide Höhe allt du kan önska dig.

Lenzerheide Höhes läge

Lenzerheide Höhes läge är helt perfekt för skidåkning. Det ligger på en höjd av 1 560 meter över havet, vilket ger den en lång säsong med gott om snö. Jämfört med andra skidorter i området ligger Lenzerheide Höhes läge på en högre höjd, vilket ger den en fördel när det gäller snöförhållanden.

Jämförelse med andra skidorter

Här är en jämförelse av Lenzerheide Höhes höjd med andra skidorter i området:

 • Arosa: 1 775 meter över havet
 • Davos: 1 560 meter över havet
 • Flims: 1 000 meter över havet
 • Laax: 1 010 meter över havet

Lenzerheide Höhes pister och liftar

Lenzerheide Höhe har ett omfattande nätverk av pister och liftar som passar alla nivåer av skidåkare och snowboardåkare. Här är en översikt över pisterna och liftarna i området:

Pister, Lenzerheide Höhe

Lenzerheide Höhe har totalt 155 kilometer pister, uppdelade i olika svårighetsgrader:

 • Blå pister:60 kilometer, lätta och breda pister som passar nybörjare och medelgoda skidåkare.
 • Röda pister:75 kilometer, medelsvåra pister med mer utmaning och lutning.
 • Svarta pister:20 kilometer, utmanande pister med branta backar och off-pist-möjligheter.

Liftar

Lenzerheide Höhe har ett modernt liftsystem som ger snabb och bekväm tillgång till pisterna:

 • Kabinbanor:2 kabinbanor, med en total kapacitet på 3 600 personer per timme.
 • Stolliftar:10 stolliftar, med en total kapacitet på 15 000 personer per timme.
 • Dragliftar:4 dragliftar, med en total kapacitet på 4 800 personer per timme.

Lenzerheide Höhes skidområden

Lenzerheide Höhes skidområde erbjuder en mängd olika alternativ för alla typer av skidåkare. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, hittar du något som passar dig.Skidområdet är uppdelat i tre huvudområden: Rothorn, Stätz och Scharmoin. Rothorn är det största området och erbjuder en blandning av lätta, medelstora och svåra backar.

Att vandra upp till Oeschinensee Höhe är en utmaning, men utsikten från toppen är värd all ansträngning. Men efteråt, när du längtar efter något sött, är det perfekt att njuta av en läcker Lindor Kugel . Den smälter i munnen och ger dig den perfekta sockerkicken för att återhämta dig efter vandringen.

Stätz är ett mindre område som är perfekt för nybörjare och familjer. Scharmoin är det mest utmanande området med branta backar och offpiståkning.Alla tre områdena är sammankopplade med liftar, så du kan enkelt ta dig runt i hela skidområdet. Det finns också ett antal restauranger och stugor i området där du kan ta en paus från skidåkningen och njuta av en bit mat eller en drink.

Rothorn

Rothorn är det största skidområdet i Lenzerheide och erbjuder en mängd olika backar för alla nivåer. Det finns lätta backar som är perfekta för nybörjare, samt medelstora och svåra backar för mer erfarna åkare. Rothorn har också ett antal offpistområden för dem som letar efter en utmaning.

Har du hört talas om den fantastiska Oeschinensee Höhe ? En magisk plats som erbjuder en hisnande utsikt över Berner Alperna. Och vet du vad som passar perfekt att njuta av på en sådan plats? En utsökt Lindor Kugel! Dessa chokladpraliner är kända för sin ljuvliga smak och krämiga fyllning.

Lindor Kugel Gewicht är perfekt för att stilla ditt sötsug utan att överdriva.

Stätz

Stätz är ett mindre skidområde som är perfekt för nybörjare och familjer. Backarna är lätta och breda, och det finns ett antal liftar som gör det enkelt att ta sig runt i området. Stätz har också en skidpark med hopp och rails för dem som vill öva på sina freestyle-färdigheter.

Scharmoin

Scharmoin är det mest utmanande skidområdet i Lenzerheide. Backarna är branta och smala, och det finns ett antal offpistområden för dem som letar efter en riktig utmaning. Scharmoin har också en glaciär där du kan åka skidor året runt.

Lenzerheide Höhes boende och restauranger

Lenzerheide Höhes erbjuder ett brett utbud av boendealternativ för alla typer av resenärer. Här finns allt från mysiga pensionat till lyxiga hotell, så du kan välja det som passar dig bäst.

Boendealternativ

 • Pensionat:Mysiga och prisvärda pensionat är ett utmärkt alternativ för budgetresenärer.
 • Lägenheter:Självständigt boende i lägenheter är ett bra val för familjer eller grupper som vill ha mer utrymme och flexibilitet.
 • Hotell:Lenzerheide Höhes har ett antal hotell i olika prisklasser, från enkla budgethotell till lyxiga spahotell.

Restauranger och barer

Lenzerheide Höhes har ett livligt utbud av restauranger och barer. Här finns allt från traditionella schweiziska restauranger till internationella kök.

 • Traditionella schweiziska restauranger:Prova lokala specialiteter som rösti och fondue på någon av de traditionella schweiziska restaurangerna.
 • Internationella kök:Lenzerheide Höhes har ett brett utbud av internationella restauranger, inklusive italienska, franska och asiatiska.
 • Barer:Avsluta dagen med en drink på någon av de många barerna i Lenzerheide Höhes.

Populära boendealternativ

* Hotel Schweizerhof

 • Hotel Lenzerhorn
 • Hotel Cresta Palace

Populära restauranger

* Restaurant Guardaval

 • Restaurant La Margna
 • Restaurant Grotto da Enzo

Lenzerheide Höhes aktiviteter utanför pisten

Förutom att åka skidor finns det en rad andra aktiviteter att roa sig med i Lenzerheide. Aktiviteterna varierar beroende på årstid, men här är några populära alternativ:

Sommaraktiviteter

 • Vandring: Lenzerheide har ett omfattande nätverk av vandringsleder som passar alla nivåer.
 • Cykling: Området erbjuder många cykelleder, både för mountainbike och landsvägscykling.
 • Golf: Lenzerheide Golf Club har en 18-hålsbana med fantastisk utsikt över bergen.
 • Simning: Lenzerheide har en uppvärmd utomhuspool och en sjö där man kan bada.
 • Tennis: Det finns flera tennisbanor i Lenzerheide.

Lenzerheide Höhes unika charm sträcker sig bortom pisterna. Med ett urval av mysiga stugor, lyxhotell och ett pulserande nattliv finns det något för alla smaker och budgetar. Oavsett om du söker en avkopplande skidsemester eller en actionfylld vinterflykt, är Lenzerheide Höhe det perfekta resmålet för en oförglömlig upplevelse i de schweiziska Alperna.

Frequently Asked Questions

Var ligger Lenzerheide Höhe?

Lenzerheide Höhe ligger i den schweiziska kantonen Graubünden, nära staden Chur.

Hur hög är Lenzerheide Höhe?

Lenzerheide Höhe ligger på en höjd av 2 865 meter över havet.

Vilka typer av pister finns det i Lenzerheide Höhe?

Lenzerheide Höhe erbjuder en blandning av blå, röda och svarta pister, lämpliga för alla åkare.

Participacion Elecciones Catalanas

Participacion elecciones catalanas – La participación electoral en las elecciones catalanas ha sido objeto de gran interés y debate. En este artículo, analizaremos los...
Lara Claire
6 min read

Dicastery For The Doctrine Of The Faith

Dicastery for the Doctrine of the Faith – El Dicasterio para la Doctrina de la Fe, un órgano vital dentro de la estructura de...
Isla Eloise
5 min read